Alap funkciók

A Cerebellum egynapos sebészeti szoftver teljes körűen képes végigvezetni a betegek ellátását az előjegyzéstől a zárójelentésig:

  • Intézményi adatok teljes körű nyilvántartása: részleg, osztály, kórterem, ágyak, orvosok stb.
  • Saját előjegyzési naptár
  • Külön rendelési naptár orvosok részére
  • Kórlap, ápolási lap, műtéti adatok megadása

A beteg útja során minden szükséges dokumentumot előállít és nyomtat.

Könnyített adatrögzítés

Az adatok rögzítésekor általános, és személyre szabott makrók közül lehet választani. Az ilyen makrókkal néhány betű beírásával egész szöveg részleteket lehet beilleszteni, majd ezt természetesen módosítani. Az orvosok előre megjelölhetik azokat a diagnózis- és beavatkozás kódokat, amiket a leggyakrabban használnak. Ennek hatására a legtöbb ablakon előre ki vannak választva az optimális értékek. A lehető legkevesebb időt kell eltölteni az adatok beírásával.

Teljesítmény kimutatások

Beépítve tartalmazza a folyamatosan frissülő HBCS adatbázist, és a megadott kódok alapján még azelőtt meghatározza a beavatkozáshoz tartozó súlyszámot, mielőtt az jelentésre kerülne. Egy egyszerűen kezelhető forgótáblával lekérhető az orvosok, osztályok, részlegek, szakmák stb. teljesítménye tetszőleges időszakra. Külön választható számlázó modul is választható, amivel a számlák, műtétek és orvosok közötti kapcsolatok automatikusan fölépülnek és lekérdezhetővé válnak.

OEP kapcsolat

Nagy hangsúlyt fektettünk az OEP rendszereivel való kapcsolattartásra.

  • Online TAJ ellenőrzés integrálva. Befektetéskor és a műtét napján automatikusan figyelmeztet a TAJ ellenőrzés elvégzésére. A korábbi lekérdezésekről teljes napló érhető el. Hálózat kiesés után az ellenőrzést automatikusan elvégzi akár munkanapon kívül is.
  • Az előjegyzési naptár automatikusan kiválasztja a megfelelő online várólistát a beteg számára, és azonnal elküldi a megfelelő jelentéseket. Az előjegyzési esemény vagy a beteg adatok módosítása után a változásokat azonnal küldi.
  • A kötelezően jelentendő műtétekről egy gombnyomással készíthet teljesítmény jelentést.

Proaktív hibaellenőrzések

Innovatív technológiának köszönhetően olyan ellenőrzéseket is elvégzünk, amik még azelőtt figyelmeztetnek egy esetleges hibára, mielőtt az OEP ezért büntetne, vagy támogatást tartana vissza.

  • A beteg előjegyzéskor képes magától észrevenni, ha a beteg születési dátuma, neve vagy neme el lett írva. Az alkalmazott technológia miatt az ilyen hibákat az OEP szemszögéből nézve szűri ki – ha az OEP adatbázisának hibája miatt az OEP egy helytelen dátumot vár, akkor képes felismerni ezt is.
  • Beépítve tartalmazza az egynapos sebészeti eljárásokra vonatkozó teljes szabálykönyvet. Nincs több kód sámánkodás! A kórlap és a műtéti adatok felvételekor figyelmeztet a nem kompetens/nem finanszírozott kombinációkra még az adatok rögzítése előtt.
  • A szabályoknak megfelelő lehető legnagyobb szabadságot nyújtja az előjegyzések ütemezésekor.

Várólista elő-összefuttatás

Egyik büszkeségünk a várólista elő-összefuttatás funkció. Ezzel a funkcióval lehetővé válik a várólista rendszerbe elküldött, és a teljesítmény jelentéssel küldendő adatok összefuttatása. A rendszer képes még azelőtt meghatározni a lehetséges hibákat, mielőtt azok az OEP felé elküldésre kerülnének. A lehetséges hibákról figyelmeztetéseket küld a felelős felhasználó felé, és a hibák az esetek nagy részében kijavíthatók anélkül, hogy az szankciókat vonna maga után.

A fenti innovatív technológiák alkalmazásával a szoftvert használó intézményekben nem ritka, hogy akár fél éven keresztül egyetlen büntetés vagy levonás se érkezik az OEP részéről.